BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тракийският съюз кани учениците на конкурс за есе

През 2021 г. се навършват 125 години организирано тракийско движение в България.

По този повод Съюзът на тракийските дружества в България, Синдикатът на българските учители и Тракийският научен институт, който има филиал в Хасково, обявяват национален ученически конкурс за написване на есе. Това съобщи в навечерието на Деня на будителите Кирил Сарджев, председател на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково.

Целта на конкурса е да насърчи младите хора да проучат събития от местната и националната история, паметници и исторически местности, изявени личности и обикновени хора, свързани с борбата на тракийските българи за национално освобождение и обединение, съдбата им на бежанци, намерили подслон в майката-родина, но запазили спомена за родния край и родовия си корен, събития от историята на Тракийската организация в България.

Поканени за участие са учениците на възраст от 14 до 19 г. от всички училища в страната. Текстовете трябва да бъдат в обем до 15 стандартни страници. Крайният срок за изпращане на разработките е 31 март 2021 г.

Организаторите са предвидили морални и материални награди.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!