BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Талант на футболна академия „Арда 1924” рита в турския гранд „Галатасарай”

Талант на футболна академия „Арда 1924”рита в турския гранд „Галатасарай”. За втори пореден път десетгодишният Хакан Йълмаз Халил от Кърджали е поканен на лагер в детската школа на турския тим. Миналата година той остана една седмица. Утре заминава за да тренира пълноценно с връстниците си до началото на учебната година. От „Галатасарай” следят нашия талант. Бяха го поканили за участие в тима на силен международен турнир в Холандия,  но нашето момче не успя да отиде поради заболяване.

   Хакан Халил тренира футбол от шест годишен във академия „Арда 1924” при треньорите Петър Бумбаров и Янко Янев. Той е капитан на отбора на набор 2009 г. и негов голмайстор.Играе на поста ляв халф.

   Хакан Халил е запален фен на „Галатасарай”. Той получава безрезервната подкрепа на баща си, който също подкрепя турския гранд. Забавното е че братът на Хакан е почитател на основния съперник „Фенербахче”,  но той също подкрепя нашия талант.

  Играя с №10, защото любимият ми футболист е Лионел Меси. Бих искал да играя като него и дори да го надмина във футбола, сподели за Кърджали бг вести Хакан Халил. Кърджалийския талант мечтае да играе и в представителния тим на „Галатасарай” като порасне. Той казва, че към него се държат много добре в детската школа на турския тим.

  Мога да кажа само хубав думи за Хакан Халил,споделя треньорът му Петър Бумбаров. Той подчерта,че Хакан е един от талантите на футболна академия „Арда 1924”. Смята, че ако нашето момче продължи така има бъдеще във футбола. Хакан е много сериозен и отговорен към тренировките, подчертава Бумбаров. Радвам се,че талантливи деца играят при нас и се ползват с подкрепата на родителите , отбеляза треньорът.

Георги Кулов

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!