BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С иновативна нанотехнология дезинфекцират детските градини в Димитровград

С иновативна нанотехнология „Ликуид гард“ се дезинфекцират през уикенда помещенията на детските градини в Димитровград, съобщават от общината.

В сградите на забавачките се обработват активните повърхности: входни врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, а в занималните – дръжки на врати, масички, дидактични шкафове. Това се прави за максимално осигуряване на безопасността на децата и персонала.

Дезинфекция

Дезинфекцията се извършва от фирма „Нано коут“ ООД, която е представител за България на немската компания, разработила иновативния продукт. Германската фирма е сред водещите в света в развитието и приложението на нанотехнологиите. Подобна дезинфекция на детските градини в България е правена още в София, Пловдив и Бургас.

Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!