BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С две авторски книги Стефан Милев чества юбилей

Две свои книги представи пред медии в Хасково Стефан Милев – поет, композитор, музикален педагог, носител не редица отличия от музикални и литературни конкурси и фестивали. Поводът е неговият личен юбилей.

„Мой „Лотос бял“ е заглавието на книгата, посветена на ръководената от Милев вокална група, популярна в региона и страната. В нея са събрани трийсетината текста на негови песни. Богат снимков материал допълва редовете за формацията, която тази година ще отбележи 20 години от създаването си.

Книгата „Време за равносметка“ е написана по повод двойния празник на Маджарово – 100-годишнината на СУ „Димитър Маджаров“ и 60-годишнината на читалище „Никола Вапцаров“. В нея са включени спомени и преживявания в града на тракийската памет, текстове на песни, изпълнявани от маджаровските самодейци – певческата група „Иглика“ и детската формация „Орлета“. Двете книги са издадени със съдействието на община Маджарово, подчерта Стефан Милев.

Книги

Гордеем се с това, което Стефан Милев е написал за Маджарово и неговите хора, каза председателят на настоятелството на читалището в Маджарово Татяна Стоянова. Да бъде изпълнен все така с творчески ентусиазъм, да продължава да съхранява българския дух, пожела тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!