BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С близо 3.2 млн. лв. изграждат нова клетка на депото край Гарваново

3 184 200 лв. ще струва изграждането на втора клетка в Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци край село Гарваново.

Това става ясно от докладна на кмета Станислав Дечев за януарската сесия на общинския съвет в Хасково. В нея се припомня, че депото функционира от 2015 г. и се ползва от общините Хасково, Димитровград и Минерални бани. Геодезично заснемане на клетка 1 е установило, че свободният капацитет осигурява депониране на отпадъци до юни 2021 г. Дотогава трябва да бъде изградена новата клетка 2. Това е ангажимент на трите общини. Има и предписание от РИОСВ – Хасково за запълването на старата клетка и необходимостта от предприемане на действия.

В докладната на Дечев се посочва, че делът на всяка от трите общини при финансирането на новата клетка се определя на база населението и за Хасково е 61.863% и възлиза на 1 969 841 лв. с ДДС. Вече е проведена обществена поръчка и са сключени договори за инженеринг-проектиране, строителство, авторски надзор и строителен надзор за изграждането на втората клетка в депото. Издадено е разрешение за строеж, което е в сила от 10 декември 2020 г.

Строителството може да започне, когато се осигури финансирането. За целта може да се използват отчисленията по Закона за управление на отпадъците. За използването им се изисква решение на общинския съвет, се казва още в кметската докладна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!