BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът отмени уволнението на архитект Деляна Панайотова за трети път

Върховният административен съд отмени заповедта на кмета на община Хасково за освобождаването на Деляна Панайотова като главен архитект като незаконосъобразна.

Haskovo.info припомня, че през последните години Панайотова вече три пъти е освобождавана от поста – два пъти от бившия кмет Добри Беливанов и веднъж от сегашния Станислав Дечев.

При последното освобождаване мотивът беше, че според Закона за устройство на територията главен архитект се назначава след проведен конкурс в текущата община. Панайотова е издържала такъв в София.

Панайотова атакува заповедта на кмета в Хасковския административен съд, който обаче прие, че тя е законосъобразна. След това тя обжалва решението пред ВАС, който отмени решението на ХАС и осъди общината да заплати на Панайотова деловодни разноски в размер на 1 680 лв. Решението е окончателно.

Според върховния съд същественото в случая е, че с преминаването на Деляна Панайотова на работа от София в Хасково не се изисква провеждането на конкурс, а е достатъчно служителят, който преминава в длъжност от една администрация в друга да отговоря на изискванията за заемането й.

Вижте решението на съда

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!