BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стягат двудневен национален събор „Китна Тракия“ на „Кенана“

Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ ще се проведе на 15 и 16 май в парк „Кенана“, съобщават от община Хасково.

Първият ден ще бъде за самодейните творци и ще има конкурсен характер. Участниците са разделени в 5 категории: певчески групи, танцови групи, ансмбли, индивидуални изпълнители и народни обичаи. Те ще се оценяват от жури от фолклористи, етнографи и хореографи. Във всяка категория община Хасково присъжда златно, сребърно и бронзово отличие, както и грамоти за първо, второ и трето място. Всички участници получават грамоти.

Участието в националния събор ще бъде зачетено и за явяване на етап от VI Национален преглед на фолклорните ансамбли от Националната секция за България на CIOFF. Заявките за участие се приемат в общината.

Вторият ден на „Китна Тракия“ ще бъде за изпълненията на професионални ансамбли за народни песни и танци, детски групи и музиканти. Ще бъде поставен акцент върху традиционното тракийско народно творчество и местни обичаи.

Ако епидемичната обстановка се влоши до 10 дни преди събитието организаторите ще променят датите на събора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!