BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стотици в пъстро шествие и голямо хоро на „Хайдушка софра“ в Хасково

Около 650 танцьори от 38 клуба се включиха в седмото издание на фолклорния фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра“ в Хасково.

По традиция всички участници в народни носии се събраха на площад „Свобода“. След това те се отправиха до паметника на Капитан Петко войвода. От там тръгна многолюдно шествие през центъра на областния град. То беше водено от мажоретния състав и духовия оркестър. Шествието стигна до площадка „Спартак“.

Фестивал

Преди началото на фестивала повечето танцьори спонтанно се хванаха на голямо хоро. Събитието беше открито от организатора Мишо Кадиев, който е ръководител на клуба за български народни танци „Фъртуните на Мишо“ и заместник-кмета Мария Вълчева. Първи на сцената се представиха танцьорите от „Фъртуните на Мишо“. От Хасково участват още „Веселие“, „Воденица“ и „Любители на фолклора“.

Фестивал

И тази година „Хайдушка софра“ подкрепя благотворителна кауза. Събираха се средства за лечението на Александър.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!