BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира укрепването на коритото на централното дере в Момчилград

Стартира укрепването на коритото на централното градско дере в Момчилград. Строителните дейности обхващат изграждане на подпорна стена с дължина 300 метра, което е половината от първия етап на проекта.
"Разрешаваме един сериозен проблем на Момчилград. Съществуващата стена е строена преди повече от половин век и вече беше сериозно увредена. Това носи риск от излизане на дерето от коритото му и заливане на района при прииждането на по-високи води. Очакваме допълнително финансиране за завършването на целия първи етап, който включва общо 611 метра от дерето", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че освен изграждането на нови подпорни стени, които са с половин метър по-високи от старите, ще бъде бетонирано и коритото, което ще позволи по-лесно почистване на дерето от наноси.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!