BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Собственичката на Столичната автогара обновява и Хасковската до 2020 година

Автогарата в Хасково ще придобие нова визия и ще бъде изцяло реконструирана до година време. Такива са намеренията на новият й собственик-“Етап-Адресд“ АД. Фирмата е собственост на едно от най-разпознаваемите лица в превозваческия бранш у нас -Галя Топалова. Като длъжност във фирмата тя е изпълнителен директор.

Преговорите за продажбата на „Автогара Хасково“  ЕООД са започнали още през април-май тази година. От наши източници научихме, че до продажбата се е стигнало заради зачестилите конфликти между тримата основни акционери. Битките са се водили основно заради желанието на някои да инвестират в посока на подобряване на инфрастуктурта на автогарата и категоричния отказ на други това да се случи.

Факт е, че на автогарата в Хасково години наред нищо не се случи от инвестиционна гледна точка, не беше забито и пиронче, освен леките козметични ремонти по фасадата и ремонт на протеклия покрив преди няколко години, така че  мястото се превърна в едно от най-неугледните в града.

Сделката по продажбата й е приключена в началото на юни тази година, потвърди за Haskovo.net новата собственичка.

Галя Топалова е собственик и на концесията на минералните извори край Берковица. Тя притежаваше и футболния отбор Локомотив Пловдив, който обаче продаде. В сметката й се пише още и собствеността и на Столичната автогара.

Автогарата в Хасково се подготвя за оглед от проектантите, за да си кажат те тежката дума, обясни Галя Борисова. Според плана до 3 месеца трябва да е ясна каква ще е новата визия. Със сигурност обаче автогарата в областния град ще се превърне в модерно съоръжение. Ще има нова чакалня, ще бъдат направени тоалетните, съобразно европейските изисквания, кафенета и места за хапване също ще има, но те ща са ситуирани по нов начин. Тя обаче отказа да посочи приблизителна сума, която има намерение да похарчи за обновяването, преди да е видяла предложенията на експертите.

Галя Топалова посочи, че се надява с придвижването на документите в общината по предстоящата реконструкция нещата да се случат до март-април догодина и работата на терен да започне.

Автогарата обаче няма да бъде затваряна, категорична е собственичката й. Плановете са през септември 2020 година лентата на обновеното автобусно съоръжение в Хасково да бъде прерязана.

Красимира Славова
 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!