BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След кошмарното лято на пожари Николай Вълчев стана Пожарникар на годината – ВИДЕО

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково комисар Николай Вълчев е носител на титлата Пожарникар на годината. Той беше награден от министър Христо Терзийски и с почетното отличие на МВР „За доблест и заслуги“ I степен.

През изминалата година комисар Вълчев лично ръководи погасяването на мащабните полски и горски пожари на територията на общините Свиленград, Любимец и Ивайловград, припомнят от МВР.

Лятото на 2020 година беше едно от най-пожароопасните. В Хасковска област изгоряха десетки хиляди декари площи, сред които и много гори. Един от най-големите пожари обхвана територия от над 50 000 декара в района на турската граница.

Пожар

„Годината, която измина, бе сложна, но пожарникарите и спасителите съумяха да се справят с предизвикателствата, включително с дейностите, свързани със здравната криза. Лично се убедих в работата на екипа на комисар Николай Вълчев, при големите пожари от последното лято на територията на област Хасково. Щастлив съм, че именно той е носител на тази престижна награда“, каза министър Терзийски.

Конкурсът „Пожарникар на годината“ се провежда за 26-и пореден път.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!