BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рязък скок на безработицата: 500 в бюрата по труда за седмица в Хасковско

498 души са се регистрирали в бюрата по труда в Хасковска област само за една седмица, сочат последните данни на Националния статистически институт.

Става въпрос за периода от 30 ноември до 6 декември. Кризата на пазара на труда съвпада с влизането в сила на новите противоепидемични мерки. Haskovo.info припомня, че със заповед на здравния министър от 27 ноември вечерта бяха затворени всички заведения за хранене и развлечение, като засега мярката е до 21 декември. За същия период на работа са постъпили 65 човека. За сравнение през предходната седмица без работа са останали 186 души, а работа са започнали 78.

Подобни високи нива на безработица не е имало от края на март и през април, когато в бюрата по труда се регистрираха по над 1 200 души на седмица.

Сходна е картината в цялата страна. На национално ниво през седмицата като безработни са се регистрирали 14 257 човека, а през предходната са били 3 720.

12 000 души са се регистрирали в бюрата по труда в Хасковска област за периода 3 февруари – 6 декември. Почти наполовина са постъпилите на работа.

Безработни

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!