BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родители опитаха да преведат незаконно през границата бебето си

Съпрузи – турчин и италианка, опитали да преведат незаконно през ГКПП „Капитан Андреево“ 8-месечният си син, съобщават от прокуратурата.

На 8 март те пристигнали на граничния пункт с лек автомобил Мерцедес на път от Турция за Италия, където живеели преди това. Детето било родено в Турция и имало турски лични документи. Родителите му искали да го отведат в родината на майката, но детето нямало виза и италиански документи. За да избегнат проверките двамата поставили кошчето с бебето на задната седалка на колата и го покрили с дреха. Граничните полицаи обаче открили детето при проверката за документи.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрено от Районен съд – Свиленград, на двамата родители е наложено наказание от по 10 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на по 5 000 лв. Автомобилът им е отнет в полза на държавата.

Определението на съда е окончателно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!