BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИК – Хасково дава на прокуратурата гласуването с подвижни кутии в Баните

Сигнал до Районна прокуратура – Хасково заради гласуването с повдижни секции в Минерални бани изпраща Районната избирателна комисия.

Сигналът е постъпил днес от името на ГЕРБ – СДС и в него се посочват нарушения на Изборния кодекс, пише в решението на РИК – Хасково. Става въпрос за големия брой избиратели, подали заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия на 4 април. С предишно свое решение Районната комисия определи 3 такива секции по искане на Община Минерални бани. Броят на подалите заявления за гласуване с подвижда секция тогава беше 336.

Подаденият сигнал до РИК е от компетентността на прокуратурата, която трябва да провери автентичността на заявленията и доколко те са основателни, коментира пред Haskovo.info председателят на РИК Веселина Тенчева. В сигнала се посочва, че броят на заявилите гласуване с подвижна кутия е много голям в сравнение с предишни години и е почти 10% от всички избиратели.

Поставят се редица въпроси, свързани с евентуални закононарушения, които се нуждаят от специализирана проверка, мотивира решението си РИК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!