BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ремонтират 7 км от магистрала „Марица“ край Свиленград, затварят едното платно

Започва ремонт на 7-километров участък от автомагистрала „Марица“ в платното за София, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е в района на Свиленград от 94-ти до 101-ви км и е построена преди повече от 30 години. При ремонтните дейности трафикът ще преминава двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта от 90 км/ч.

Заради ремонта ще бъдат затворени връзките за София и Свиленград на пътен възел „Свиленград“ при 97-ми км в платното за столицата. Пътуващите от ГКПП „Капитан Андреево“ за Свиленград могат да продължат до пътен възел „Ново село“ при 94-ти, където да се върнат обратно на магистралата в платното за „Капитан Андреево“ и на пътен възел „Свиленград“ да слязат за Свиленград. Може да ползват и обходен маршрут – от пътен възел „Ново село“ на магистралата да продължат по път II-89 за ГКПП „Капитан Петко войвода“ и по първокласния път I-8 София – Свиленград да стигнат до Свиленград. Пътуващите от Свиленград за София трябва да преминат по път I-8 София – Свиленград, по път II-89 до пътен възел „Ново село“ и от него по магистралата.

Временната организация за ремонт на отсечката се въвежда днес и от утре стартират реалните строителни дейности. Проектът предвижда подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Участъкът ще е с нова хоризонтална шумяща маркировка и ограничителни системи. Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на януари 2021 г.

Обновяването на 7-километровата отсечка е част от поетапен ремонт на участъци от магистрала „Марица“, в експлоатация повече от 30 години, който ще продължи през 2021 г. АПИ планира до края на следващата година да се ремонтират още две отсечки от автомагистралата – едната с дължина 1,8 км в платното за София от 101-ви до 103-ти км, а другата е 3,6 км в двете платна от 103-ви до км 107-ми км. Ще бъдат обновени общо 12,5 км в посока София и 3,6 км в посока ГКПП „Капитан Андреево“.

Ремонтът на трите участъка от магистралата ще е за 24,1 млн. лв. На участъците ще бъдат монтирани ограничителни системи на стойност 4,2 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ.

Изпълнител на строително-монтажните работи е АБ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на магистралата на територията на област Хасково. За ограничителните системи отговаря „Юпитер 05“ ООД, с което АПИ също има по договор по ЗОП за доставка и монтаж на ограничителни системи за Южен централен район, в който е и област Хасково.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!