BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Редят изложба на Неделчо Кучков в Димитровград

Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ започва представяне на съвременни български автори през 2022 г. с един местен художник – Неделчо Кучков. Изложбата ще продължи от 17 февруари до 15 март, съобщават от галерията.

Неделчо Кучков е роден е в Любимец. Запленен от изобразителното изкуство от малък, той отива да учи в Художествената гимназия в Пловдив. Той е в първия й випуск, който завършва през 1981 година.
През 1984 г. става член на Дружеството на Художниците – Хасково, където се премества да живее и до днес. През 1992 г. е приет за член на Съюза на българските художници – София.

Кучков има над 20 самостоятелни изложби, повечето от които в България, в Германия и Унгария. Участвал е в общи национални и международни изложби на СБХ в Австрия, Словакия и Турция. Има участия в много национални и международни пленери по живопис. Негови картини са притежание на галерии и колекционери в България, Беларус, Полша, Унгария, Германия, Япония, ОАЕ, Канада, Франция, Гърция, Албания и САЩ .

Картините му се отличават с ярки и свежи цветове, множество детайли, изграждащи една композиционна цялост. Твори в стил „сюрреализъм“ с присъствието на декоративни елементи. „Картините му са светли сънища – мечти, където оптимизмът надделява над спомена и тъгата по отминалото детство!“, казва за него проф. Н. Райф от Българския културен институт в Берлин, Германия през 2000 г., при откриването на самостоятелната му изложба там.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!