BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи награди за деца от Хасково на националния конкурс „От Коледа до Васильовден“

Десетокласникът Александър Вутов от Хасково е класиран на първо място в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“ – раздел литературно творчество.

Възпитаникът на Школата по етнография и история при ОП „Младежки център“ е представил есе „Коледа е, стават чудеса“. Хасковската Школа по етнография и история през годините многократно е печелила отличия от надпреварата.

Награди

8-годишната Елена Георгиева също е с първа награда в първа възрастова група в раздел изобразително изкуство. Тя е художничка в школа „Колорит“ при читалище „Заря“ с ръководител Веселина Делчева. От школата в конкурса участваха Станислав Иванов, Никол Кабакова, София Русева и Елена Георгиева.

Награди

Конкурсът, който се организира всяка година от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата, цели да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното изкуство. Той се провежда в три направления: етнография, изобразително изкуство и литературно творчество. Участници са ученици от І до ХІІ клас, разделени в три възрастови групи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!