BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първият имунизиран в МБАЛ – Хасково д-р Еленски: С ваксината спасяваме животи – ВИДЕО

Започна ваксинирането срещу COVID-19 в хасковската болница. Първият имунизиран тази сутрин беше началникът на Съдебна медицина д-р Христо Еленски.

Пандемията трябва да бъде спряна, за да върнем хората към нормалния живот, каза веднага след поставянето на ваксината д-р Еленски. Той сподели, че е изгубил много близки, сред които и брат си, който може би е щял да живее, ако вече е имало ваксина. Неговото послание е всички, които не са противопоказани е да се ваксинират.

Ваксина

Д-р Христо Еленски определи като празно говорене това дали се умира от или с коронавируса. Той посочи, че тези преминали през моргата са се срещнали с коронавируса и срещата с него е прекратила живота им. „Коронавирусът е нещо от което се умира. Засега от ваксината никой не е умрял“, каза патоанатомът. В своята 33-годишна практика той не е виждал толкова смърт за кратко време. А много от тези, които остават живи имат усложнения и са инвалидизирани.

„За мен ваксината е едно спасение – ще ни спаси от болестта и страха. В момента народът живее в страх, не може да се живее постоянно в страх, трябва да спрем да живеем така“, допълни д-р Христо Еленски. След него ваксината беше поставена на началника на отделението по функционална диагностика д-р Тодор Пандов.

Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов каза, че днес и утре ще бъдат ваксинирани 20 служители на МБАЛ – Хасково. От 650 работещи в болницата за сега желание да се ваксинират са заявили 150. Много от медиците вече са го преболедували.

Haskovo.info припомня, че 85 дози от ваксината пристигнаха вчера в РЗИ – Хасково и тази сутрин бяха разпределени на първите болници. По 25 дози са за МБАЛ – Харманли и МБАЛ – Свиленград, а 15 са заявили от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. И в тези три болници ваксинацията е започнала нормално. В хасковската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания днес са имунизирани петима, сред които е управителят д-р Веселин Калфов. В МБАЛ – Харманли са ваксинирани първите 10 с управителя д-р Златка Чанкова. В МБАЛ – Свиленград имунизират 15, сред които е управителят д-р Димитър Ермов. Във вторник ваксинацията продължава.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!