BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в Хасково – ВИДЕО

Първите 85 дози от ваксината срещу COVID-19 бяха доставени преди обяд в РЗИ – Хасково. Те пристигнаха от Пловдив с полицейски ескорт.

Ваксините ще бъдат съхранявани в хладилна камера на Здравната инспекция. В понеделник сутринта първите болници по график ще получат заявените ваксини. Имунизацията на медиците ще започне веднага и ще продължи на следващия ден.

Ваксини

От МБАЛ – Хасково са заявили 20 дози, МБАЛ – Свиленград – 25 дози, МБАЛ – Харманли – 25 и от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са заявили 15.

След три седмици ваксинираните сега трябва да получат и втора доза от препарата. Над 600 медици от региона вече са заявили, че желаят да се ваксинират, като техният брой се увеличава, съобщиха от РЗИ.

Haskovo.info припомня, че вчера сутринта в България пристигнаха 9 750 дози от препарата на Pfizer и BioNTech, а след Нова година ще бъдат доставени още 62 500 дози. Те се разпределят по регионите на страната спрямо населението. Днес бяха ваксинирани първите медици в страната.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!