BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестиращи запалиха предпазни маски в центъра на Хасково

Протестиращи срещу готвената заповед за задължителното носене на предпазни маски на открито се събраха тази вечер на площад „Свобода“ в Хасково.

Хората настояват тази мярка да не се налага, защото според тях тя е абсурдна. Йордан Данев каза, че за него маските увреждат здравето на хората и не ги предпазват от коронавируса. Той заяви, че днес се е почувствал зле след като няколко пъти си е сложил маската в магазини и не вижда как ще издържи физически ако трябва да я носи и на улицата. Според него предложението маската на открито да се носи само при струпване на хора е решение в правилната посока. Според Данев има връзка между повишаването на броя на заразените и тръгването на децата на училище.

Протест

Гергана Георгиева организира протеста през социалните мрежи и също счита, че носенето на маска е по-скоро опасно за здравето. Тя е категорична, че няма да се съобрази с подобна заповед.

В знак на протест срещу подготвяната нова заповед Георгиева и няколко от протестиращите демонстративно изгориха предпазните си маски на площада.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!