BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прекратиха концесията на кариера за гнайс в Ивайловградско

Концесионният договор за добив на гнайсошисти от находище „Чатала“ в община Ивайловград се прекратява, реши Министерски съвет.

Договорът се прекратява едностранно поради неизпълнение на основни договорни задължения от страна на концесионера. Той не е заплатил концесионно възнаграждение и дължими неустойки за неизпълнение, не са предоставени банкови гаранции, обезпечаващи задълженията за концесионно плащане и за възстановяване на околната среда и рекултивация на засегнатите земи. Констатирано е и неизпълнение на непарични договорни задължения.

През ноември 2011 г. за находище „Чатала“ е сключен концесионен договор с „Гнайс Кобилино“ ООД, село Кобилино, община Ивайловград. Впоследствие наименованието на фирмата на концесионера е променено на „Гнайс Комерс“ ООД.

Междувременно на правителственото заседание е решено хасковското дружество „Пим Минерал“ ЕООД да е новият концесионер на находища „Крепост“ – участък „Запад“, от което се добиват строителни материали – мрамори. Така е одобрена поисканата от предишния концесионер промяна.

Находището се намира на територията на община Димитровград. Концесията за него е предоставена през март 2005 г. за 30 години на „Пим продукт“ ЕООД. С днешното решение правата и задълженията по предоставената концесия се прехвърлят изцяло на „Пим Минерал“ ЕООД. Условията по концесионния договор остават без промяна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!