BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представителите на веригите магазини: Спазваме мерки, но клиентите си свалят маските

В магазините в Хасково се спазват мерките за отстояние, дезинфекция и носене на маски, но част от клиентите не се съобразяват и свалят маските си. Това са заявили на среща с част от Областния оперативен щаб представителите на големите вериги в града.

Срещата е инициирана във връзка с увеличения брой на заразените с COVID-19 през последните седмици. Факт е, че в началото мерките се спазваха много повече и с времето те започнаха да се неглижират, е заявила областният управител д-р Стефка Здравкова. Важно е да има диалог между институциите и бизнеса и трябва да се грижим за прилагането на противоепидемичните мерки, е допълнила тя.

Среща

Според представителите на магазините от тяхна страна проблеми няма, дори персоналът не излизал заедно в почивка и не се събирал в едно помещение. Клиентите обаче често не спазвали мерките.

Полицията разполага с екипи, които да реагират при нарушения, е уверил директорът на ОД на МВР Ангел Цанков. А Здравкова е припомнила, че вървят засилени проверки по магазини, заведения, банки, обществен транспорт и други публични места.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!