BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предлагат електромобилите да паркират безплатно в Синята зона, засега са 3 в Хасково

Собствениците на изцяло електрически автомобили да ползват без заплащане места за паркиране в Синя зона в Хасково, предлагат общинските съветниции Георги Пеев и Светослава Стоянова.

За целта трябва да се промени Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на община Хасково – ТУК. В Хасково на този етап няма изградени общински зарядни станции за електромобили. Когато това стане се предлага електрическите автомобили да зареждат безплатно от тях. Условието е времето за зареждане да не е по-дълго от 4 часа.

В предложението се посочва, че с безплатното паркиране за електромобилите Хасково ще се изравни с градове като София, Варна, Добрич, Плевен и други градове, където от няколко години това е нормативно регламентирано.

Към края на септември регистрираните електрически автомобили в община Хасково са едва 3, а тези с ел. двигател от категория L7e – два.

Целта на предлаганите промени е да се подобри екологичността в централната градска част и да се насърчат гражданите и фирмите да използват електрически превозни средства, обясняват вносителите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!