BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предлагат „джобове“ за паркиране по натоварените улици в Хасково

Да се изградят „джобове“ за паркиране по тротоарите на натоварените улици и булеварди в Хасково предлага общинският съветник от ГЕРБ Тодор Кръшков.

Той е вносител на докладна за октомврийската сесия на общинския съвет за създаване на комисия за обособяване на нови места за спиране и престой на натоварени улици в Хасково. В нея се посочва, че автомобилният трафик по улиците на Хасково, особено в пиковите часове, е изключително натоварен, като някои улици са почти непроходими. Дават се за пример улиците „Св. св. Кирил и Методий“, „Добруджа“, „Стара планина“, както и основните булеварди, където се преминава трудно заради паркираните в нарушение коли. В същото време много от тротоарите са широки повече от 3 – 4 метра. Посочват се тротоарите пред магазин „Метроном“ на улица „Добруджа“ и този пред магазин „Нелина“ до съдебната палата, които са с ширина по 8 метра. Спирането там е забранено, което се нарушава постоянно, а ресурсът на полицията не е достатъчен за ефективен контрол.

По тази причина се предлага пространството на част от тротоарите да се използва рационално, като се оформят „джобове“ между уличните дървета, подобни на тези за контейнерите за смет, където автомбилите да могат да паркират, за да освободят платното за нормално движение. Такива места трябва да се обозначат със съответната маркировка и пътни знаци.

В докладната се казва още, че до 30 ноември комисията трябва да изготви доклад за работата си с представяне на списък на улиците, както и конкретните предложения за обособяване на нови места за спиране и престой върху част от тротоарите при спазване на законовите разпоредби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!