BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предлагат да няма такси за предучилищните групи в градините в Хасково

Предложение за отпадане на таксите за предучилищните групи в детските градини е внесъл в общинския съвет кметът на Хасково Станислав Дечев. Ако то бъде прието родителите на 5 и 6-годишните няма да плащат по 1 лев на ден.

Предложението е на база решение на правителството от есента на миналата година, според което държавата ще покрива разходите за предучилищните групи. Анализ на хасковската администрация показва, че парите са достатъчни за всички 1 100 деца в тези групи да не се плащат такси.

„Община Хасково е една от малкото общини в България, която предлага напълно безплатна детска градина за всички деца от предучилищните групи. Това е пряка помощ за родителите и реална социална политика, която ще бъде усетена директно от семействата на над 1 100 деца. Успяхме да постигнем това, единствено благодарение на Правителството и мерките, които предприе Кабинетът на премиера Бойко Борисов за подпомагане на хората в тежката пандемична обстановка“, аргументира предложението си кметът на Хасково Станислав Дечев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!