BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Починаха седем с коронавирус, учители, лекар и медицинска сестра са сред 79 новозаразени в Хасковско

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 79 нови положителни случая на коронавирус и 7 починали, съобщават от областния кризисен щаб.

28 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 23, Харманли – 11, Свиленград – 5, Тополовград – 2, Симеоновград – 5, Минерални бани – 2, Ивайловград – 1, Стамболово – 2. Сред заразените са лекар от община Хасково и медицинска сестра от МБАЛ-Свиленград. С положителен тест са учителка от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково, която е била последно на работа през миналата седмица, поради което няма карантинирани ученици, учителка в СУ „Неофит Рилски“ в Харманли, която е преподавала на два класа, поради което под карантина ще бъдат поставени 32-ма ученици от 3 и 4 клас, учителка от детска градина в община Тополовград, поради което под карантина ще бъдат поставени 8 деца, един учител и един помощник възпитател.

Починали са мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 17 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 72 години от община Хасково, диагностициран на 30 октомври, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 74 години от община Минерални бани, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване, жена на 66 години от община Свиленград, диагностицирана на 14 ноември, с диабет, сърдечно и онкологично заболяване, жена на 66 години от община Свиленград, диагностицирана на 16 ноември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 533. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 130. В МБАЛ-Хасково са настанени 58, в МБАЛ-Димитровград са 11, в МБАЛ-Харманли – 18, в МБАЛ-Свиленград – 26, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват 11. На домашно лечение са 849, починали са 85, а оздравелите са 469.

4 828 са новозаразените в страната при направени 11 611 теста. 131 са починали, а оздравелите са 1 219. 5 463 са настанени в болница, като 303 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!