BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полиция следи за мерките на концерта на Камерния оркестър в Хасково

Общинска полиция следеше тази вечер за спазването на противоепидемичните мерки на концерта на Камерния оркестър от Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ в хасковския театър „Иван Димов“.

Органите на реда наблюдаваха да няма струпване на хора на входа и всички да са с предпазни маски. Проверки са възможни и в самия театрален салон. От театъра също следяха за мерките, като местата за публика са на 50%. Предните две концертни вечери от Музикалните дни не беше забелязано полицейско присъствие.

Концерт

Иначе публиката се наслади на изпълненията на Камерния оркестър с диригент Цанислав Петков и солист Калина Христова – концертмайстор на Софийска Филхармония. В програмата бяха включени „Пасакалия“ на Хендел и „Четирите годишни времена“ на Вивалди.

Финалът на Музикалните дни е в неделя вечер, посветена на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен. Трио „Арденца“ с гост-виолончелист Атанас Кръстев ще свирят отново на сцената на театъра при свободен вход.

Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ се организират от община Хасково с изключителното съдействие на диригента Цанислав Петков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!