BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията включва всички технически средства за контрол на пътя към Маказа за празниците

Областната дирекция на МВР-Кърджали ще включи всички технически средства, с които разполага за контрол на трафика по главния път за ГКПП „Маказа-Нимфея” по време на празниците. В това число са радари, камери, дрегери за алкохол и дрога. Областната дирекция ще настоява в бъдеще пред Министерството на вътрешните работи  и за придобиване на стационарни камери, които да бъдат поставени на най-невралгичните точки по трасето към Гърция. Това заяви пред журналисти директорът на областната дирекция старши комисар Атанас Илков. Илков е категоричен, че техническите средства имат най-голям възпиращ ефект за нарушителите. Статистиката сочи,че най-висок е процента за недисциплинираните водачи ,които превишават разрешената скорост на пътя. За да няма „падане” на актове и фишове пред съда служителите на реда ще преминат специално обучение, за да не допускат грешки в оформяне на документи и да се избегнат излишните адвокатски хонорари, каза още старши комисар Атанас Илков. Той е категоричен, че само бързото правораздаване дава нужния възпиращ ефект.

   Областната дирекция на МВР ще мобилизира всичкия си членски състав за наблюдение и действие в невралгичните точки. Ще бъдат пренасочени служители от по-малко натоварени общини на областта.Привлечени са и жандармеристи.

  Старши комисар Илков призова жителите на областта, които смятат да отсъстват по празниците, да проверят и да не оставят отворени прозорци и врати. Да предупредят съседи и близки,да наблюдават жилищата им. Да не оставят в тях пари и ценни предмети.

За да се избегнат пожари, старши комисар Илков препоръча на пътуващите ,да проверят за незагасени електроуреди и газови системи в домовете си.

Георги Кулов

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!