BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подредиха „Пъстри мигове“ в Младежкия център, следва фестивал по живопис

Изложбата „Пъстри мигове“ на арт школа „Дъга“ с ръководител Даниел Русев беше открита тази вечер във фоайето на Младежкия център.

Творбите на децата представят техните първи стъпки в портретната живопис и са комбинация от различни техники като акварел, акрил и пастел. Освен рисунки, са представени и керамични фигури, които са изработени от традиционните материали – глина, различни видове глазури и оцветители. Една голяма част от изложбата, посветена на 20-годишнината на Младежкия център, е създадена през летните месеци.

Изложба

В неделя от 10:30 часа в парк „Кенана“ ще е пленерът за децата и младежите от школите „Дъга“ и „Пастело“. Това е първият етап от Младежки фестивал по живопис под надслов „В близост до природата“. Даниел Русев ще въведе участниците в пленера в спецификата на рисуването на открито. На всеки участник ще бъдат осигурени статив, бои, четки, платно, палитри, както и маска за еднократна употреба. На пленера участниците ще усвоят законите на линейната и въздушната перспектива.

Изложба с всички творби от пленера ще е вторият етап от фестивала. Проявата е финансирана по проект за младежки дейности на община Хасково.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!