BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повече тежки катастрофи в Хасковско, засилват контрола по пътищата

Повече тежки катастрофи с ранени и загинали са станали от началото на годината в Хасковска област в сравнение с 2019 г.

Това отчете началникът на „Пътна полиция“ – Хасково Димо Чобанов на старта на специализирана полицейска операция. Той заяви, че контролът по пътищата в областта е засилен. Тежките катастрофи от началото на годината до 15 септември са 189 – с 27 повече от 2019-а, 12 са загинали (с двама повече), а ранените са 263 (с 59 повече). Констатираните нарушения по пътищата в региона за първите 8 месеца на годината са 31 534.

Днес на площад „Лебеда“ се проверяваха основно шофьори. В началото един беше санкциониран за неизвършен технически преглед, бяха връчени и няколко фиша за превишена скорост.

Акция

16 септември е европейски ден без загинали на пътя, като мотото на инициативата е „Остани жив. Пази живота!“. Акцията беше съвместна с БЧК, община Хасково и областна администрация. Освен доброволците на БЧК листовки за пътна безопасност на шофьорите и пешеходците раздаваха кметът Станислав Дечев и зам.-областният управител Митко Петров.

Община Хасково подготвя образователна кампания за младите хора за придобиване на знания за правилата за движение по пътищата и тяхното правилно прилагане. Дечев уточни, че съвместно с Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата общината ще изгради и оборудва мобилни площадки за обучение на деца. Практическите занятия ще се извършват в различни учебни заведения в Хасково, ще са насочени към малките ученици и ще се осъществяват с подкрепата на полицаи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!