BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Лечев от ГЕРБ оглави ОИК служебно

Юристът Пламен Лечев и настоящ шеф на "Напоителни системи" ще председателства Общинската избирателна комисия за провеждането на местните избори в Хасково през октомври.

Той и останалите членове на ОИК са служебно назначени от Централната избирателна комисия с решение от днес.

До подреждането от София се стигна, след като партиите не успяха да се разберат за разпределението в консултациите при кмета и подписаха протокола с особено мнение.

Така настоящата ситуация почти препокрива претенциите, които представителите на политическите сили изразиха в кметството преди две седмици.

Едното от заместник-председателските места ще е за БСП в лицето на Славея Костадинова, въпреки, че социалистите преговаряха за секретарското. В крайна сметка то е разпределено на ДПС, които и без това си го искаха. На позицията ще ги представлява Лейла Елмаз. Вторият заместник-председател ще е Цветан Николов от Атака.

В ОИК Хасково са още като членове: Венелин Челебиев,Аднан Али Адил,Георги Николаев Китов,Митко Делчев Христозов,Христиана Кирилова Керанова,Добри Григоров Рангелов,Иван Желязков Попов,Татяна Тодева Танева,Петя Ангелова Бостанджиева-Китин.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 година.

Haskovo.net

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!