BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пешеходци пострадаха при падане на заледени тротоари, паркирани коли пречат на снегорините

Трима души са пострадали до обяд при падане на заледени тротоари и улици в региона, съобщиха за Haskovo.info от Центъра за спешна медицинска помощ.

Двама от пострадалите са в Димитровград, а един е в Хасково. За тях са били извикани линейки и са транспортирани до болница.

От община Хасково съобщиха, че почистването и опесъчаването на тротоарите се извършва от сметопочистващата фирма и „Екопрогрес“, като при проблеми ще бъдат налагани санкции. От кметството напомнят на собствениците на търговски обекти и домоуправителите, че е техен ангажимент да почистят пред съответните сгради, като отговарят и за премахването на висулки и надвиснал сняг от покривите им.

За непочистен от снега платен паркинг над реката в Хасково сигнализираха читатели на Haskovo.info. На много места в града пък не са почистени местата в синята зона.

От кметството призовават всички собственици на автомобили да преместят от пътните платна колите си, за да не пречат на снегопочистващата техника. През нощта и рано сутринта пътните артерии са били опесъчени, а снегорините уширявали платната от натрупания при снегопочистването сняг. Работата им на места била силно затруднена или невъзможна заради паркирани по улиците автомобили. В по-тесните квартални улици снегорините нямали достъп, заради паркираните автомобили. От началото на снеговалежа до тази сутрин в Хасково са разпръснати над 40 тона пясък и 100 тона сол, допълват от общината.

ИЗПРАТИ НОВИНА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!