BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петя Карабакалова издаде третата си книга „Рисунка на детството“

„Рисунка на детството“ е заглавието на новата книга на харманлийката Петя Карабакалова, която пише най-вече за децата, но в поезията й не убягват и злободневните въпроси на нашето съвремие.

Първата част на сборника съдържа римувани послания по темите семейство, християнство, родолюбие, сезони, празници. Авторката е публикувала и сценарии за театрални и музикални драматизации, за тържества по различни поводи в детската градина и училище. Специалистите определят сборника като сполучливо помагало във възпитателната работа на педагози и родители.

В третата част на книгата е представена авторска поезия, израз на емоции, съмнения, непримиримост към житейските неправди. Ласкави отзиви за творчеството на Карабакалова от известни имена в българската култура допълват страниците.

Потомствен музикант, музикален педагог и магистър по артмениджмънт, Петя Карабакалова е известна в творческите кръгове и като композитор на детски песни. Тя е създател на детската вокална група „Щастливци“, наричана пеещата визитка на Харманли. Песните й за деца по нейни текстове са събрани в СD албумите „Усмихни се“, „Сезони“, „Обичам те, България“, „Снощи на герана бях“, „Родино“, „Рано ранила Гергана“ и др.

След „Да успяваме да сме добри“ и „Българче“, „Рисунка на детството“ е третата книга на даровитата харманлийка, чието име е познато и от страниците на педагогически списания и други издания. Творческият й актив успешно навлиза в учебни програми по музика: в електронни учебници, печатни помагала и в дискове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!