BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още 37 с COVID-19 в Дома в Радовец. 79 заразени, петима починали и 93 оздравели в Хасковско

Още 37 заразени с коронавирус са регистрирани в Дома за възрастни хора с психически разстройства в тополовградското село Радовец след направени 99 теста там, съобщават от областния оперативен щаб. Преди дни там имаше 3 случая на заразата.

Сега положителни са четирима от персонала и 33 потребители. В Дома е направена реорганизация и положителните хора са отделени от отрицателните.

Взети са и 26 контролни проби на персонал от Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и 2 в Хасково. 7 от тях са отчели положителен резултат – 3 на вече положителни и 4 нови.

79 са новите случаи за денонощието в Хасковска област, петима са починали, а 93 са оздравели. 23 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 7, Харманли – 6, Свиленград – 2, Тополовград – 38, Любимец – 1, Минерални бани – 2.

Починали са мъж на 70 години от община Хасково, диагностициран на 17 декември, със сърдечно заболяване, жена на 72 години от община Хасково, диагностицирана на 17 декември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, жена на 83 години от община Хасково, диагностицирана на 11 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 60 години от община Димитровград, диагностициран на 17 ноември, със сърдечно и онкологично заболяване и жена на 91 години от община Любимец, диагностицирана на 4 декември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 601. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 173. На домашно лечение са 1 603, починали са 191, а 1 634 са оздравели.

1 739 са новозаразените в страната при направени 6 190 теста. 157 са починали, а оздравелите са 2 894. 6 535 са настанени в болница, като 536 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!