BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още 2 години доплащания за тютюна, облекчават и финансирането за поливане

За още 2 години е договорено подпомагане на тютюнопроизводителите в България, а държавата ще осигури облекчени процедури на всички земеделци да получат финансиране за пестящи вода системи за напояване.

Това обяви на среща с тютюнопроизводителите в Харманли министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тази година заради засушаването много от секторите в земеделието отчитат намалена продукция. Сред тях и тютюнопроизводителите.

Земеделци

Като качество тютютът е много добре, но като добиви можем да кажем, че е наполовина, обясни председателят на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България Асен Кичуков.

Посоката, в която може да работим е как да подкрепим водоспестяващите технологии и как да подобрим и рехабилитираме инфраструктурата на Напоителни системи, отговори Танева. Тя допълни, че се готви проект за изменение на нормативната уредба, която по отношение на ползването на тези сонди за земеделски нужди да бъде максимално облекчена. Земеделците ще могат да кандидатстват и за финансиране например на капково напояване.

Земеделци

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!