BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От понеделник COVID-зона в Първа поликлиника в Хасково – ВИДЕО

От понеделник в Първа поликлиника в Хасково ще заработи COVID-зона за пациенти с коронавирус, обявиха на пресконференция в общината. Вече е подписан анекс със Здравната каса за нейното финансиране.

Неосигурените пациенти, които имат съмнения, че са болни могат директно да отиват в поликлиниката, а за осигурените е препоръчително първо да се консултират с личния си лекар, който да ги насочи съм COVID-зоната.

Управителят на ДКЦ1 д-р Ясен Янев обясни, че 3 лекарски екипа ще покрият 8-часовия работен ден за пациенти с COVID. Ще има специалисти пулмолог, УНГ, като се обсъжда работата и на педиатър. Два кабинета ще бъдат разположени на четвъртия етаж, като те няма да бъдат отделени от другите кабинети, като се обсъжда как да бъдат раздлени потоците по коридорите. Работното време на кабинетите от COVID-зоната ще бъде обявено на видно място на входа на Първа поликлиника. ДКЦ1 сега разполага с нужната апаратура, но ще се прецени дали да не се кандидатства за още пред здравното министерство.

COVID-зоната ще е за пациенти в леко и средно-тежко състояние. С нея се цели да се намали натиска върху личните лекари и спешно отделение на болницата.

За сега в Хасковска област няма други ДКЦ или Медицински центрове, които да са заявили разкриването на COVID-зона, допълни директорът на Здравната каса в Хасково Ирина Колева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!