BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отнемат 622 000 лв. от обвинен в каналджийство

След решение на Хасковския окръжен съд от Ангел Атанасов се отнема имущество в полза на държавата в размер на 622 557 лв., съобщават от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Става въпрос за недвижим имот в свиленградското село Лисово и суми по банкови сметки. Присъдени са и съдебните разноски.
Проверката срещу Атанасов е започнала след повдигнато обвинение от прокуратурата за това, че през 2016 г. е превел през границата с Турция 37 иракчани.

В периода ноември 2020 – януари 2021 г. Върховният касационен съд и окръжни съдилища в страната са постановили решения по предявени от КПКОНПИ искови молби за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество в размер на 1 220 873 лв.

Haskovo.info припомня, че преди дни Хасковският окръжен съд образува граждански дела против трима участници в организирана престъпна група. Това отново става по искови молби от комисията. Тримата са обвинени в изнудване и извършване на банкови сделки без разрешение. Това са лихварите от димитровградския квартал „Марийно“. Групата им беше разбита през пролетта на 2019 г. Те са обвинени за общо 7 случая на изнудване, придружени със заплахи за убийство и са признати за виновни по споразумение, одобрено от Специализирания наказателен съд. Общият размер на исковете е 686 495 лв. с претенции и за отнемане на 10 недвижими имота и 3 моторни превозни средства.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!