BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отличиха екоинициатива на гимназията по туризъм в Хасково

Поредно признание получи проект с екологична насоченост на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“, похвалиха се от училището.

Гимназистите са работили по инициативата „Our Earth – Our Responsibility“ през миналата учебна година. С различни прояви, като събиране на пластмасови капачки и засаждане на дървета, те задълбочили познанията си по проблемите, свързани с опазване на околната среда и формиране на по-екологичен модел на поведение.

Александър Паскалев

Проектът е на учителя по английски език Елена Димитрова, а партньори са 22 училища от 11 европейски страни. Проведени са съвместни онлайн уроци, както и онлайн срещи между ученици от различните държави за споделяне на постигнатите резултати.

Инициативата е отличена с трето място на Националните eTwinning награди в категорията за най-добър първи авторски проект.

Александър Паскалев

Тази година гимназията продължава работа по три проекта в платформата, като целта им е насърчаване общуването на английски език и сътрудничеството между учениците от различни европейски страни. Този път директно учениците ще влязат в ролята на екскурзоводи и ще представят различни места и традиции от България на чуждестранните си приятели.

Александър Паскалев

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!