BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха рекордно количество недекларирана валута в шофьорската кабина на камион

Рекордно количество недекларирана валута за последните 5 г. е открита при проверка на турски товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.

Камионът е превозвал групажна стока от Германия и Англия за Турция, а 40-годишният турски шофьор не е декларирал, че пренася валута. По метода „анализ на риска“ митничарите са започнали проверка на товарния автомобил. В седалката в шофьорската кабина са намерени 91 000 паунда, а в арматурното табло още 287 080 паунда. Общата сума е 378 080 паунда, което е около 858 919 лв. Повечето банкнотите са с номинал от 10 и 20 паунда.

Шофьорът е заявил, че парите са негови. Тепърва ще се изяснява произходът на средствата. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан до 72 часа. Ако бъде признат за виновен го грозят до 5 г. затвор и глоба до 1/5 от паричната сума.

Валута

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!