BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха близо 5 кг. злато в тоалетната на автобус

4 881 грама златни накити са открити в тайник в тоалетната на автобус при проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Автобусът е пристигнал на пункта в събота на път от Турция през България за Сърбия. По метода „анализ на риска“ той е селектиран за щателна митническа проверка. В тайника, направен в пода на тоалетното помещение на автобуса, митничарите открили 30 облепени с тиксо пакети, в които били укрити златните накити.

Извършената от вещо лице експертиза е установила, че пакетите съдържат бижутата от 14-каратово злато – проба 585, на стойност 400 242 лева. Контрабандните златни накити са задържани.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково 61-годишният турски шофьор на автобуса е привлечен към наказателна отговорност. Той е освободен срещу парична гаранция в размер на 7 000 лева, като му е наложена забрана за напускане на страната, освен с разрешение на прокуратурата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!