BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Открити са нарушения в 11 горски стопанства, сред тях ДЛС Женда – гр. Кърджали, ДГС Кирково и ДГС Момчилград

Открити са нарушения в 11 горски стопанства, сред тях ДЛС Женда – гр. Кърджали, ДГС Кирково и ДГС Момчилград

Общо 21 651 проверки са извършени от горските стражари в териториалните поделения на Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП) –Смолян от началото на годината. Проверени са общо 7385 обекта за добив на дървесина, 5686 моторни превозни средства, 7252 ловци и 1320 други физически лица. За периода са съставени 272 акта за установяване на административно нарушение по Закона за горите и един акт по Закона за лова и опазване на дивеча. Дървесината, предмет на нарушенията, е 575 м3, а задържаната дървесина в базите за съхранение на вещи, предмет или средство на нарушение, е 161 м3, съобщават от ЮЦДП.

От там докладват за задържани 6 моторни превозни средства, 17 каруци, 5 бензино-моторни триони, 16 други инструменти за дърводобив, едно незаконно оръжие и три други ловни уреди. Нарушенията са съсредоточени основно в териториите с преобладаващо ромско население и в тези, в които дърводобивните бригади са с представители основно на тази група, се казва в отчета. В това число са ДГС Карлово, ДГС Клисура, ДГС Хисар, ДГС Асеновград,  ДЛС Тракия, ДГС Първомай, ДГС Алабак – гр. Велинград, ДГС Ракитово, както и на териториите на ДЛС Женда – гр. Кърджали, ДГС Кирково и ДГС Момчилград. Патрулни проверки в горските територии от страна на служителите на ЮЦДП – Смолян, се извършват ежедневно, а в проблемните райони проверките се осъществяват съвместно с представители на регионалните дирекции по горите и полиция. На обособените временни горски контролни пунктове се проверяват минаващите пътни превозни средства, а директорите на горските стопанства поддържат постоянна комуникация с кметовете на населените места и в случай на необходимост реагират своевременно.

https://www.actualno.com

 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!