BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха шефа на премазан от автобус монтьор в Димитровград

4 месеца условно с изпитателен срок от 3 г. получи от Хасковския окръжен съд управител на фирма заради трудова злополука със загинал 40-годишен монтьор.

Haskovo.info припомня, че тежкият инцидент стана на 9 юли 2014 г. на паркинг в Димитровград. Монтьорът от Асеновград влезе под повдигнатия с крик автобус за да ремонтира спирачките. Крикът обаче потъна в почвата и рейсът се стовари върху него като го уби на място. Фирмата, която се занимава с автобусни превози, беше глобена от Инспекцията по труда, защото монтьорът е бил без трудов договор и е допуснат ремонт на автобуса на паркинг, който не е пригоден за това.

Хасковският съд призна за виновен управителя на фирмата, за това че e разпоредил да се извърши ремонт на автобуса на паркинга, а не на място, предназначено за това. Така той е нарушил правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!