BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Огнище на зараза в Старческия дом на Кенана. 112 новозаразени и четирима починали в Хасковско

От взетите 91 проби от Дома за възрастни хора на „Кенана“ в Хасково 23 са положителни.

Заразени са петима от персонала и 18 домуващи, съобщават от областния оперативен щаб.
В Дома е извършена крайна дезинфекция и е направено разпределение за отделяне на положителните потребители от отрицателните. Преди дни един е починал в дома. Предстои да бъде тествана и другата половина от персонала и потребителите там.

Сред положителните лица, установени през последното денонощие, са 3-ма души потребители от Дома за възрастни хора с психически разстройства в село Радовец, община Тополовград. Положителните потребители са отделени и на дома е предписана крайна дезинфекция от лицензирана фирма. Те са имали симптоми и предстои да бъдат тествани всички в дома.

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 112 нови положителни случая на коронавирус, четирима са починали, а 77 са оздравели. 60 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 14, Харманли – 6, Свиленград – 9, Тополовград – 12, Любимец – 4, Симеоновград – 1, Минерални бани – 2, Ивайловград – 3, Стамболово – 1. Сред положителните е лекар от доболничната помощ от община Тополовград.

Починали са мъж на 88 години от община Хасково, диагностициран на 16 декември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, жена на 86 години от община Хасково, диагностицирана на 26 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, жена на 63 години от община Хасково, диагностицирана на 4 декември, с хронично белодробно заболяване, жена на 76 години от община Димитровград, диагностицирана на 4 декември, с диабет и сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 446. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 189. В МБАЛ-Хасково са настанени 63, МБАЛ-Димитровград – 21, МБАЛ-Харманли – 27, МБАЛ-Свиленград – 26, Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково – 21, МБАЛ-Хигия – 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват 25. На домашно лечение са 1 539, починали са 184 и 1 534 са оздравели.

Два от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

1 959 са новозаразените в страната при направени 6 113 теста. 191 са починали, а оздравелите са 2 575. 7 034 са настанени в болница, като 570 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!