BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Хасково кандидатства по проект за 5 електробуса и зарядни станции

Община Хасково в партньорство с "Тролейбусен транспорт" кандидатства по проект за доставка на 5 електробуса, съобщиха от кметството.

За целта е подадено проектно предложение „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Хасково, чрез доставка и експлоатация на електрически автобуси за нуждите на обществения транспорт“ по оперативна програма „Околна среда“ на стойност 5 млн. лева.
Чрез проекта общината предприема мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух, чрез намаляване на емисиите на фините прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди (NOx), намаляване на шума и вибрациите, подобряване на качеството на услугите на обществения градски транспорт.
Чрез осъществяването му ще се повиши привлекателността на обществената услуга, която жителите и посетителите на града да предпочетат пред използването на личен автомобил. С електрифицирането на подвижния състав на градския транспорт ще се подобри екологичната обстановка в централната част на град Хасково и ще намали антропогенното влияние върху околната среда.
За изпълнението на проекта и постигане на неговите цели се предвиждат следните основни дейности: доставка на 5 електробуса, доставка на 5 бавнозарядни станции и 1 бързозарядна станция за електорбусите, проектиране и изграждане на захранващ кабел от ТИС-2 до тролейбусното депо за поемане на токовия товар от зареждане на електробусите, изготвянето на оценка за съответствие на инвестиционния проект и упражняването на строителен надзор, включени са и второстепенни дейности.
Настоящият проект ще способства за изпълнението на целите и мерките, заложени в програмата за намаляване на емисиите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на територията на община Хасково.

Haskovo.net

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!