BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обследват състоянието на язовирните стени в Хасковско

Започва обследването на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях в Хасковска област. Язовирите се класифицират по степен на потенциална опасност.

Областният управител Стефка Здравкова вече е утвърдила график, по който се извършват тези дейности от междуведомствена комисия, назначена с нейна заповед от 9 октомври. В периода от 27 октомври до 3 ноември се обследват язовирите „Тракиец“, „Сивата вода“, „Гарваново“, „Криво поле“, „Книжовник“, „Мандра“, „Клокотница“, „Долно войводино“ на територията на община Хасково.

След това трябва да бъдат инспектирани язовирите „Гледка“, „Стамболово“ и „Кушево“, симеоновградските „Троян“, „Дряново“ и „Тенево“, харманлийските „Доситеево“, „Изворово“ и „Белица“, „Сираково“ и „Минерални бани“, свиленградските „Бунарча“, „Младиново“ и „Левка“, димитровградските „Голото кале“, „Голямо Асеново“, „Бодрово“, „Черногорово“, „Долно Белево“, любимешките „Басамака“ и „Чатма дере“ и тополовградските „Хлюбово“ и „Луков дол“.

Проверките трябва да приключат до 31 март 2021 г. Датите могат да бъдат променяни и отлагани в зависимост от метеорологичната и епидемиологичната обстановка в Хасковска област.

Haskovo.info припомня, че в края на януари от областна администрация обявиха, че предстои язовирите в Хасковска област да бъдат класифицирани по опасност. Регионът е с най-много язовири в страната – 2 308.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!