BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Облагородяват три междублокови пространства в Димитровград

Три междублокови пространства ще бъдат облагородени в Димитровград, съобщават от кметството.

Кметът Иво Димов и домоуправителите на спечелилите три проекта от конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки“ под мотото „За приветлива градска среда“ – 2020 г. сключиха договорите за финансиране на проектите. Те са в размер до 5 000 лв. Средствата ще бъдат предоставени от общината след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември.

„Поздравявам гражданите за тяхната инициативност. Пожелавам бърза и безпроблемна реализация на проектите и държа да знаете, че общината е насреща при всякакви възникващи в процеса трудности“, заяви кметът Иво Димов.

Росен Давчев, който е домоуправител на проекта за междублоково пространство на булевард „Трети март“ зад блок №17 сподели, че идеята за облагородяването и подмяната на част от съоръженията е била подкрепена от много от живеещите в околните блокове граждани. Проектното предложение предвижда монтаж на детски съоръжения – тройна комбинирана люлка, люлка-гнездо, везна, пейки с облегалка и кошчета за отпадъци.

Гергана Стоянова представлява живеещите спечелили проекта на междублокото пространство за подмяна и модернизиране на детската площадка в междублоково пространство между улица „Л. Димитрова“ и булевард „Христо Ботев“ №37. Тя разказа, че площадката там е със стари метални съоръжения. Новият проект предвижда подмяната им с нови и по-сигурни за играта на децата люлки и катерушки. Има обособен кът за спорт, финансиран по същата програма през 2018 г. Сега там се разширяват съоръженията с нов фитнес уред, а детските съоръжения ще бъдат допълнени с комбинирана двойна люлка.

Междублоковото пространство на улица „Цар Симеон“ зад блок №6 е третият спечелил проект с домоуправител Вълю Колев. Проектът предвижда пързалка, дъска за рисуване, пикник и тенис маса, футболни врати.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!