BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови легла за COVID-19 и в Тубдиспансера в Хасково

Всички 20 легла за пациенти с COVID-19 в хасковската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания вече са заети. По тази причина там се разкриват още 9 легла.

„Отново започна да се повишава напливът от пациенти с коронавирус. Този път не е толкова рязко, но през последните дни започна да се усеща чувствително“, заяви пред Haskovo.info управителят на болницата д-р Веселин Калфов. Той каза, че сред пациентите има възрастни и по-млади. Много от хората допускали грешката да опитват самолечение вкъщи. При някои това продължавало между 8 и 10 дни и идвали в болницата във вече много тежко състояние.

Както Haskovo.info писа, в началото на седмицата всички 90 COVID-легла в МБАЛ- Хасково бяха заети и от болницата разкриха още 12. От 10 легла в МБАЛ – Хигия 9 са заети, като тук няма възможност за разкриването на допълнително легла, уточни управителят на болницата д-р Ясен Янев.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!