BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова международна инициатива ще опазва редки соколчета

Природозащитната организация „Зелени Балкани“ се включва в нова международна инициатива за опазването и подобряване на състоянието на една от най-редките птици в България – белошипата ветрушка.

Някои от дейностите ще бъдат фокусирани в защитената зона „Сакар“, която е част от европейската мрежа „Натура“. Предвижда се сформиране на нови и укрепване на колонии на редките соколчета, сателитно проследяване на техния път на миграция, научни изследвания. Очаква се да продължат изключително успешните резултати, постигнати от „Зелени Балкани“ за завръщане на белошипата ветрушка като гнездящ вид у нас. Организацията поддържа модул за адаптация и освобождаване на белошипи ветрушки край свиленградското село Левка, припомня Haskovo.info. Тя се ангажира и с кампании за популяризиране и екологично образование.

Инициативата за по-добър живот на малките соколчета е подкрепен от Програма LIFE на Европейската комисия. Партньори са университетът на Тесалия в град Волос и Гръцкото дружество за опазване на природата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!