BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова измама: Имам да взимам наследство от Гърция, дай 10 000 лева за глоби

Мъж и жена са задържани в Хасково за измама. Криминалистите арестували 48-годишния мъж и 37-годишната жена, които взели 10 000 лева от 80-годишен човек и искали още толкова, съобщават от полицията.

Всичко започва в края на миналия месец, когато възрастният човек пътувал от Хасково за селото, където живее. В автобуса се заговорил с жената, която се представила като Златка. Тя му разказала, че има да получава 70 000 лева от Гърция като наследство от покойната си майка. Парите обаче били запорирани и тя трябвало да плати 10 000 лева глоби, за да освободят сумата.

Доверчивият старец повярвал на думите й и отишъл в банка, където изтеглил от сметката си 10 000 лева и вчера й ги дал.

След това комуникацията с двамата измамници била преустановена и така 80-годишният мъж разбрал, че е станал жертва. Имало уговорка той да изтегли още 10 000 лева, но вместо това подал сигнал в полицията.

След издирване днес криминалистите установили двамата измамници и ги задържали. В тях са открити 5 000 лева и близо 1 500 британски лири – част от предадената вчера сума.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!