BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не трябва да има съкратено производство за убийците от Негован, смята адвокат Марковски

Има два вида съкратено следствие. При единия признаваш фактите и получаваш облекчения, а при другия само признаваш доказателствата на следствието. В първия случай признаваш доказателствата и съдът определя присъдата, без тя да намалява. Вторият вид е признаване на фактите, записани в обвинителния акт".
 
Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод тежките престъпления, извършени в последните дни – убийството на възрастното семейство край Негован и изнасилването и убийството на момиченцето от Сотиря.
 
По отношение на убийството край Негован той заяви, че в случая не става въпрос дали трябва или не трябва да има съкратено производство.Според него на извършителите не бива да се дава това право, но те го имат по закон.
 
"При този тип убийства съкратеното съдебно следствие не трябва да се допуска", категоричен бе адвокат Марковски.
 
На въпрос кой от двамата извършители на убийството – Пламен Шляпашки или помагачът му Георги Нанчев ще получи по-тежко наказание Марковски поясни, че ако полицията събере доказателства, че двамата са се разбрали предварително кой какво да направи, нарязалият труповете става помагач и носи наказателна отговорност, наравно с извършителя.Припомняме, че от ВМРО също поискаха премахване на съкратеното съдебно следствие и кастрация при изнасилване. 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!